Na domácím turnaji bez ztráty bodu!

 

 

V sobotu 17. března hostila božická tělocvična třetí turnaj Florbalové ligy nadějí. A jak se na domácí prostředí patří, fanoušci vytvořili dalšího hráče do pole a pomohli k výhrám ve všech utkáních.

 

Domácí turnaj byl hráči dlouho očekáván. Hlavně v nejmladší kategorii se ještě neměla většina hráčů možnost ukázat před svými nejbližšími a božickým publikem. Po zkušenostech z minulého turnaje se i trénink přizpůsobil tomu, aby mladí florbalisté předvedli týmový výkon, florbal si užili a získali důležité body do průběžné tabulky ligy.

 

                      

Turnaj krásným vystoupením odstartovaly, jak už je na našem turnaji zvykem, božické mažoretky pod vedením

pí uč. Kočí. Tímto jim za skvělý start turnaje děkujeme.

 

 

Po tomto vystoupení začala starší kategorie zápasem mezi naším týmem a týmem DDM Miroslav. Kluci byli v tomto utkání před „vyprodanou halou“ nervózní a utkání bylo v první půli vyrovnané. Postupně se však dostávali do tempa a došli si zaslouženě pro vítězství 8:4.



Druhé utkání se naši setkali s týmem z Prosiměřic. S těmito hráči se před turnajem dělili o první příčku. Po zkušenostech z minulého společného střetnutí jsme se snažili nepřipustit prohru hlavně ve svých hlavách. Kluci předvedli výborný výkon a vrátili Prosiměřicím minulou prohru (2:7), když zvítězili 7:3.

 

V posledním duelu této kategorie nastoupili božické naděje proti Hostěradicím. Utkání, které naši hráči podcenili, nehráli naplno a neproměňovali vyložené šance, bude jistě tématem dalšího tréninku. Dokázali však vyhrát i toto utkání (8:2) a získali tak šest bodů ze šesti možných.

 

Hráči této kategorie předvedli opravdu vynikající výkon. Pochvalu zaslouží každý hráč týmu. Brankař (Petr Řihák) se dokázal na turnaj koncentrovat a svůj tým ve všech zápasech podržel. Vyzdvihnutí si zaslouží i útočná dvojice dvou H (Hájek, Hrbáček). V obraně zase vynikal Ondra Zapletal.

Tři vítězství na domácí půdě posunula naši kategorii mladších žáků na průběžné první místo v lize. Doufám, že se klukům bude dařit i nadále a umístí se po posledním turnaji na co možná nejlepším místě.

 

 

Po celou dobu svým starším spoluhráčům fandili ti úplně nejmladší z našich řad. V půli hracího dne se role vystřídaly a přišel i jejich čas.

Do jejich prvního utkání nastoupili proti miroslavským florbalistům. Naši hráči se postupně dostávali do tempa. V nejistých chvilkách měli za zády jistotu v podobě Milana Jedličky.  Ten v tomto utkání nedostal ani jeden gól. Našim se nakonec podařilo proměnit dvě své šance. První duel tedy skončil 2:0 pro naše.

 

Dalším vyzyvatelem se stal tým z Prosiměřic. Toto střetnutí bylo velmi vyrovnané. Divák nemohl zůstat v klidu ani minutu. K vidění bylo dost povedených i nepovedených akcí. Obrana a brankař předvedli vynikající práci. Také díky útočné řadě, která se prosadila vícekrát než ta soupeřova, vybojovali naši elévové důležité vítězství 2:1.

 


Celý den uzavřeli naše florbalistka a florbalisti s týmem, jež po druhém turnaji tuto kategorii vedl. I zde se jednalo o velmi zajímavých 16 minut.  K vidění byla i kuriózní situace, kdy byl zápas zahájen i bez toho, aby byl náš brankař v bráně. Z této situace obdržel náš tým také branku. Bohužel i takové góly se počítají. Celý tým byl touto událostí rozhozen.  Při oddechovém čase se však všichni uklidnili a v dalších minutách zahráli tak, jak jsme viděli v předešlých zápasech. Při konečném hvizdu se skóre zastavilo na hodnotě 4:2 pro náš tým.

 

V týmu si zaslouží velikou pochvalu jak ti zkušenější florbalisté, kteří svým výborným výkonem dokázali táhnout tým v důležitých situacích, tak ti, kteří zkušenosti s ligovými zápasy teprve získávají. Ale ani nezkušenost jim nezabránila, aby předvedli to nejlepší, co v nich je, a došli si pro tři výhry.  Velkou pochvalu má za tento turnaj již zmiňovaný brankař, který svým profesionálním výkonem velkou měrou přispěl k tomuto úspěchu. Ve všech zápasech pustil pouze tři branky. A to při jedné nebyl dokonce na hřišti.

 

 

Slečnu a kluky musím za celý den velmi pochválit. Bojovali jako tým, využili to, co jsme na tréninku nacvičovali. Dokázali vylepšit nedostatky z minulých turnajů. I tak zůstalo nemálo věcí, na které se na dalších trénincích musíme s dalšími zaměřit.  Doufáme, že se výkon všech bude nadále zlepšovat a na závěrečném turnaji předvedou naši florbalisté zase o něco lepší výkon.  Tento turnaj, kde se rozhodne o konečném pořadí v této sezoně, proběhne 19. května v miroslavské sokolovně. Doufáme, že se všichni připraví tak, aby vybojovali co možná nejlepší umístění. A aby se holky a kluci odměnili za tvrdou celoroční přípravu.

 

 

 

Tento turnaj byl turnajem domácím. Je tedy nutné uvést i ty, kteří za celou úspěšnou organizací stáli. Někteří možná nebyli vidět, ale bez nich všech by nebylo možné turnaj uspořádat. Jedná se o pí uč. Fojtíkovou, která stála za důležitými organizačními prvky. Hlavními pomocníky z řad starších spoluhráčů byli: Vojtěch Mruštík, Honza Kreuzwieser a Roman Šob. Fotograf Filip Koch, který tento turnaj velmi detailně zdokumentoval. Díky patří i všem trenérům našeho týmu. Ti se snažili hráče co nejlépe na tento turnaj připravit.

 

                   

Velmi mě potěšilo i přiložení pomocné ruky od dalších současných i bývalých božických florbalistů a spolužáků. Jedná se o Lucii Zedníčkovou, Rostislava Tomáška, Lukáše Svobodu a Petra Nevěčného. Tento počet lidí svědčí o tom, že nám naši nejmladší spoluhráči nejsou jedno a že má božický florbal před sebou ještě slibnou budoucnost.

 

Děkujeme i všem fanouškům, že přišli své mladé hrdiny podpořit!

 

Rozpis utkání s výsledky

 

Tabulka s průběžným pořatím po třetím turnaji

     

Další informace na stránkách ligy: https://ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html

                                                                                                                        Miroslav Fojtík
 

 

Ukázka fotografií, které naleznete všechny v plném rozlišení ve fotogalerii:

 

Diskuze

dobra prace

no koukam ze bozicim roste slusne budoucnost, jen tak dal kluci

Gratulace!

Všem hráčkám a hráčům gratuluji. Jsem ráda, že se v týmu objevují i dívky. Držím pěsti do dalšího turnaje!

Velká pochvala

Obě kategorie si zaslouží velké uznání. Z mého pohledu diváka na tomto turnaji skutečně váleli. Akce byly povedené, obrana držela dobře a brankaři téměř neprůstřelní. Hezká podívaná. Tak jen tak dál!!! Jo a ta atmosféra když diváci začali skandovat BOŽICE, BOŽICE,...super.

Přidat nový příspěvek

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI