Předposlední turnaj florbalové ligy odehrán (+video)

Druhé březnové sobotní dopoledne jsme strávili boji o cenné body do tabulky Florbalové ligy nadějí. Ta měla totiž pokračování ve formě svého třetího turnaje.

Kategorie se v tom, kdo hrací den zahajuje, střídají, a proto tentokrát začali se svými zápasy starší hráči. A to v sestavě: Hájek David, Hnízdil Jan, Hrbáček Jiří, Kliměš Zdeněk, Mrenica Miroslav, Petráš Luboš, Řihák Petr, Štrunc Matěj, Šob Radek, Šperka Martin, Tomášek Rostislav, Zapletal Ondřej.

Úvodní utkání se nevyvarovalo spoustě zbytečných chyb. I když jsme začali s vedoucím týmem ligy, hlavním důvodem naší prohry byly naše hrubé chyby. Prosiměřice – Božice 6:2.

Na toto utkání hned navazoval duel s týmem z Miroslavi. Hráči se nenechali rozhodit prvním výkonem a do zápasu vlétli s tím, že se zbytečných chyb vyvarují. Ve velké míře se to povedlo. Větší herní aktivita než proti Prosiměřicím přinesla vedení, které jsme si již nenechali vzít.

Své hrací dopoledne uzavřeli naši starší hráči se známým soupeřem nejen z turnajů, ale i z přátelských utkání. V minulém turnaji vzali břežanští našemu týmu body po těsné výhře 1:0. Díky lepší aktivitě našeho útoku už nezůstalo pouze u jednoho gólu za zápas. Lepší práce v obraně a výborné zákroky brankaře přinesly vítězství 5:0.

Petr Řihák byl opět oporou našeho týmu. Společně s Rosťou Tomáškem, který vydržel bez střídání, drželi pásmo kolem naší brány v bezpečí. Útočníci na rozdíl od minulého turnaje lépe spolupracovali a byli nebezpečnější i v zakončení. Tahounem výborného útočného stroje byl opět Matěj Štrunc.

Černí jestřábi Miroslav – Břežanští havrani               4:3
Býci Prosiměřice – Panthers Božice                            6:2
Panthers Božice – Černí jestřábi Miroslav                  3:1
Břežanští havrani – Býci Prosiměřice                        0:5
Břežanští havrani – Panthers Božice                          0:5
Býci Prosiměřice – Černí jestřábi Miroslav                6:0

 

Mladší žáci nastoupili tentokrát konečně v počtu, který jim umožnil dostatečně střídat.
Sestava: Burget Tomáš, Hoff Milan, Holečková Tereza, Horáček Radek, Jandásek Štěpán, Maruštíková Pavlína, Rapčan Bohdan, Talášková Natálie, Zoufalý Valentýn.

Bohužel nám to ale ukázalo, že nedostatek hráčů nebyl v předešlých turnajích hlavní příčinou proher. Spousta nedorozumění a začátečnických chyb, neschopnost při hře 1 na 1 a v neposlední řadě velmi malá bojovnost. Nikdo z hráčů neudělal takovou chybu, která by sama rozhodla zápas a je pravda, že normálně se tyto chyby vyváží výkonem dalších hráčů. Bohužel tyto chyby dělali všichni, a tak hrál nakonec špatně tým jako celek. Tyto nedostatky, díky jimž jsme zaslouženě na posledním místě tabulky, však nepadají na bedra pouze hráčům. Mohou za ně i trenéři. Nejedná se ale o nic, co by nebylo možné napravit. Ve zbytku sezony přizpůsobíme tréninky tomu, abychom v posledním turnaji odehráli pěkná utkání.

Pozitivním jevem však bylo výrazné zlepšení u některých hráčů. Zahrály si také dvě nové florbalistky, které se k nám v půlce sezony přidaly. Pavla Maruštíková ve svých vůbec prvních utkáních předvedla velmi dobrý výkon. Možnost zachytat si a získat důležité zkušenosti z turnajů měli tři brankaři. Další zkušenosti nabíral i Bohdan Rapčan, který se jako třeťák mezi až o tři roky staršími hráči opět neztratil.

 

Černí jestřábi Miroslav – Břežanští havrani                    2:2
Býci Prosiměřice – Panthers Božice                                 2:0
Panthers Božice – Černí jestřábi Miroslav                       0:2

Břežanští havrani – Býci Prosiměřice                             2:2
Břežanští havrani – Panthers Božice                                2:1
Býci Prosiměřice – Černí jestřábi Miroslav                     ? (vyhrály Prosiměřice)
 

 

Průběžné pořadí po třetím turnaji:

mladší
1. Černí jestřábi Miroslav             14 bod.
2. Býci Prosiměřice                       13 bod.
3. Břežanští havrani                        7 bod.
4. Fbc Panthers Božice                    2 bod.
 

starší
1. Býci Prosiměřice                        16 bod.
2. Fbc Panthers Božice                    10 bod.
3. Břežanští havrani                         7 bod.
4. Černí jestřábi Miroslav                 3 bod.

 

Další a poslední turnaj proběhne opět v břežanské hale. Tentokrát 3. května. Přijďte naše mladé florbalisty podpořit. Pořád je o co hrát!

Fotografie v plném rozlišení ve fotogalerii (přidány i fotografie Vladimíra Losíka z Miroslavi), videa naleznete pod článkem a také ve videogalerii. Další informace naleznete v nejbližší době na stránkách ligy https://www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html.

 

Miroslav Fojtík


Foto a video – Vojtěch Maruštík

  

Část utkání Fbc Panthers Božice - Břežanští havrani

Několik akcí mladších žáků

Anketa

Líbí se Vám tento článek?

Ano 6 100%

Celkový počet hlasů: 6

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI