Valentýnský turnaj

Valentýnský turnaj

 

17. února proběhl ve Znojmě každoroční turnaj žáků pátých tříd. Ve sportovní hale se sešlo dvanáct týmů z celého okresu. Ty se utkaly na dvou hřištích ve hře 3+1.

Nejdříve se odehrály zápasy ve skupinách A a B. Poté se hrála utkání o celkové pořadí mezi oběma skupinami.

 

 

Abecední seznam týmů

Fbc Panthers Božice
ZŠ Břežany A
ZŠ Břežany B
ZŠ Dobšice
ZŠ Jevišovice
ZŠ Mládeže
ZŠ nám. Republiky
ZŠ Suchohrdly
ZŠ Slovenská
ZŠ Tasovice
ZŠ Vrbovec
ZŠ Želetice

Sestava týmu Fbc Panthers Božice: Jedlička Milan (G), Balcar Matěj, Horáček Radek, Jandásek Štěpán, Zapletal Ondřej.

 

 

ZŠ Želetice – Fbc Panthers Božice
První utkání turnaje se nevyvíjelo nejlépe. V první půli prohrávali naši hráči 2:0. Ve druhé půlce se však postupně dostávali do tempa a zatlačili soupeře k jeho brance. Vyrovnat se však už nepodařilo, a tak utkání skončilo 2:1 pro Želetice. (Horáček)

 

ZŠ Tasovice – Fbc Panthers Božice

Toto utkání padalo již více gólů. Bohužel však do naší brány. Několik neproměněných šancí a nešťastné góly. Díky tomu všemu vyhrály Tasovie 4:1. (Horáček)

 

Fbc Panthers Božice – ZŠ Vrbovec
Souboj týmů, které spolu sdílely celý den šatnu. Vrbovec v průběhu turnaje své zápasy vyhrával, takže kluky nečekalo lehké utkání. Naši hráči ale vstoupili do utkání aktivně a dostali se do vedení 2:0. Několik chyb v rozehrávce však nechalo soupeři možnost zápas otočit. Vrbovec tedy nakonec bohužel vybojoval vítězství 2:4. (Balcar 2x)

 

 

ZŠ Suchohrdly – Fbc Panthers Božice

Po třech prohrách a se zápasem s favoritem celého turnaje před námi jsme věděli, že v tomto utkání hrajeme o páté místo ve skupině. Do těchto dvanácti minut dali božičtí florbalisté všechnu energii. Po několika minutách nejisté hry se podařilo vstřelit první gól. V průběhu utkání pak padli ještě další tři. Všechny dal Radek Horáček, který se v tomto zápasu rozstřílel. To vše s první nulou našeho brankaře dalo první výhru na turnaji. ZŠ Suchohrdly - ZŠ Božice 0:4. (Horáček 4x)

 

 

Fbc Panthers Božice – ZŠ Slovenská

Poslední zápas ve skupině B. Florbalisté ze ZŠ Slovenská ve skupině neprohráli ani jedno utkání. Nastříleli 35 gólů a pouze jediný inkasovali. Našim cílem tedy bylo nedostat příliš gólů. První poločas k tomuto cíli mířili. Ve druhém poločase se však ukázala síla protivníka. Konečný výsledek 0:7.

Tento tým také nakonec celý turnaj vyhrál po finále se ZŠ Mládeže. Třetí pak byli florbalisté z Vrbovce.

 

Ve skupině B jsme skončili na pátém místě. Čekali jsme na pátý tým ze skupiny A, abychom s ním svedli boj o konečné deváté míso. Tímto soupeřem se stal tým ZŠ Břežany A.

Srdcová záležitost hlavně pro Matěje Balcara, který k nám z Břežanského týmu v této sezoně přestoupil. Hráči věděli, že se jedná o vrchol celého dne. A tak k zápasu přistupovali. Vyvarovali se chyb, kterých se dopouštěli v předchozích zápasech. Po celodenních bojích s jedním hráčem na střídání si hráči došli pro deváté místo, když nad Břežany zvítězili 3:0. Tři góly vstřelil právě Matěj Balcar. V tomto utkání také druhá nula pro našeho brankaře. (Balcar 3x)

 

 

V závorce jsou uvedeni střelci gólů. Nejlepším střelcem našeho týmu byl Radek Horáček se sedmi zásahy. Hned za ním Matěj Balcar s góly pěti. V každém utkání byly ale vstřelené branky součástí výkonu celého týmu. Obzvláště v turnaji 3+1 je velmi důležitý středový hráč a obránce. Zde je nutné pochválit Štěpána Jandáska, který se úlohy obránce a středového hráče zhostil dobře a během turnaje podával lepší a lepší výkon, a Ondřeje Zapletala, který na postu obránce odváděl velmi kvalitní a tvrdou práci. Konečný výsledek stojí také na brankaři. Milan Jedlička opět ukázal své kvality a ze šesti zápasů si odnáší dvě nuly.

 

 

Zajímavostí je, že v žádném našem utkání nedali branku dva různí hráči. A nebylo to zapříčiněno tím, že by si útočníci nenahrávali…

Po celodenním turnaji si kluci odpočinuli a prohlídli si nový florbalový obchod, který je ve Znojmě otevřen teprve několik měsíců.

 

 

Všechny fotografie v plném rozlišení ve "fotogalerii".

                                                                                                                                                   

 

                                                                                                                                        Miroslav Fojtík

 

 

 

Diskuze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI