Zprávy z letního soustředění (elévové)

Dnešním dnem (7. 7.) začalo Letní florbalové soustředění nejmladších Panterů. Každý den si zde můžete přečíst, co jsme během dne prožili. Vše bude doplněno i o několik fotografií. Všechny je pak naleznete po soustředění ve fotogalerii.

Na jídelníček na celý týden se můžete podívat zde.


Pátek

Páteční den byl na tomto soustředění i dnem posledním. Hned ráno jsme rozehráli velký turnaj, který skončil těsně před obědem. Obědvání v obecní jídelně jsme zakončili sladkou tečkou a i tentokrát si po jídle odpočinuli.

Odpoledne jsme všichni soutěžili v dovednostech – driblink, střela přes celé hřiště a střela s odrazem. Nejúspěšnější v nich byl Bohdan Rapčan, následoval ho Peťa Solař a třetí byl Kuba Jírovec. Sladkou odměnu dostali ale i hráči na dalších místech.

Na závěr dne jsme zhodnotili celý týden a předali diplomy ze zmíněných soutěží. Ocenění „hrdiny týdne“ získal Bohdan Rapčan a diplom pro nejmladšího hráče byl předán Šimonovi Rapčanovi.

Na památku jsme všem hráčům předali společné fotky, sladkosti a jako hlavní dárek sadu míčků.

 

Doufáme, že si florbalové soustředění hlavně všichni užili, sblížili se s kamarády a něco nového se naučili. Společně se pak můžeme těšit na následující sezonu.

 

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout všechny fotografie v plném rozlišení. Přidány budou během několika dnů. Ke konci prázdnin zde naleznete i zajímavá videa.

 

Všem přejeme krásné prázdniny!

Tereza Juračková a Miroslav Fojtík


Čtvrtek

Čtvrteční den vystihují dvě hlavní věci, výlet do Hrušovan a opékání špekáčků. Mezi nimi jsme byli na obědě a trénovali. Dnes nájezdy a střelu příklepem.



Středa

Dnešní den jsme zahájili trošku jinak. Díky příjemnějšímu počasí jsme středeční soustředění začali vybíjenou venku na trávníku u tělocvičny. Poté jsme si zahráli několik her s psychomotorickým padákem, trénovali jsme koordinaci, spolupráci týmu a naše ranní hry jsme ukončili oblíbenou „medúzou“. Po návratu do tělocvičny jsme dopoledne strávili slalomem na čas, při němž kluci trénovali různé florbalové dovednosti.

Před obědem jsme se šli osprchovat a čekání jsme si zkrátili hrou s frisbee. Oběd všem chutnal, někteří si šli dokonce přidat.

Po obědě jsme měli krátký odpočinek a sledovali seriál „Jak vycvičit draky“.

Odpolední část tréninku jsme se soustředili na trénování postřehu a koordinace pomocí lana, které kluci přeskakovali. Poté jsme se rozdělili na dvě poloviny a proběhl speciální trénink brankařů a hra 1 na 1. Tréninkovou jednotku jsme zakončili hrou všech hráčů na celém hřišti (3 na 3).

 

Nakonec jsme se jako každý den protáhli, aby nás nic nebolelo. K dnešnímu protažení jsme využili mimo jiné jógu. Před odchodem jsme si pověděli, co se nám líbilo a nelíbilo, uklidili tělocvičnu a rozloučili se „medúzou“.


Úterý

Druhý den soustředění jsme začali podobně jako ten první. V poklidné ranní atmosféře jsme si sdělili své zážitky a zhodnotili včerejší den. Úvodní sportovní aktivitou byl florbal s hokejkami naruby.

Po něm jsme se zase lépe poznali a trénovali týmovou spolupráci.

Dnes jsme využili, kvůli teplotě bohužel pouze chvíli, i hřiště za školou. Hlavní florbalovou náplní pak byla hra 1 na 1 a hra 2 na 2. První zmíněnou jsme trénovali před obědem, druhou po něm. Ani dnes nechybělo osvěžení v podobě sprch. Čekání na sprchující jsme si zpříjemnili hraním Crossboulí.

Po obědě, na kterém jsme si i dnes pochutnali, jsme si odpočinuli v božickém kině.

Cestou do tělocvičny jsme se zchladili na zmrzlině.

Po zmíněné hře 2 na 2 jsme se protáhli a uklidili tělocvičnu tak, abychom zítra mohli pokračovat.

 

Pondělí

První den soustředění jsme se ráno sešli na domluveném místě a v domluvený čas. První část dopoledne jsme využili na vyprávění o všem novém a o tom, co nás na soustředění čeká. Nechyběly ani seznamovací hry, díky kterým jsme se zase o trošku více poznali.

Po dopolední svačině byl připravený program na rozvíjení důležité florbalové dovednosti – vedení míčku. Po náročném a hlavně horkém dopoledni jsme se zchladili ve sprchách na fotbalovém hřišti a pokračovali na oběd do obecní jídelny, který byl výborný.



Poobědový klid jsme strávili společně s Werichovou pohádkou v tělocvičně. Odpolední program byl ve znamení zdokonalování vedení míčku. Po malé svačině nesměla chybět ani hra a nájezdy. Po nich jsme se protáhli, abychom zítra mohli pokračovat v plné síle, uklidili tělocvičnu a rozešli se domů.

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI