Zprávy z letního soustředění mladších

Všechny fotografie ve fotogalerii. Během prázdnin se můžete těšit i na video.

Pátek a Sobota
V pátek ráno jsme se vydali autobusem do Miroslavi. Tam i zpět byla díky přestupu krátká přestávka v Břežanech, která kvůli počasí přišla vhod. Po příjezdu do Miroslavi jsme se hned vydali na domácí hřiště našich včerejších soupeřů. Po čtvrtečním přátelském utkání jsme rozebrali nepovedené situace a pomocí průpravných her jsme si ukázali jejich lepší řešení. Během přátelské odvety to bylo znát. Naši mladší i starší hráči se dokázali z chyb poučit a svoji hru výrazně zlepšit.
Po náročném utkání jsme směřovali na oběd. Pizzu jsme si dali v parku nedaleko miroslavského náměstí. Po rozchodu do obchodů byl naším hlavním cílem návrat do Božic. Před opékáním jsme ještě stihli odehrát poslední turnaj naší mini ligy, po něm krátkou stezku odvahy a promítání videí, která jsme za celý týden nashromáždili. V pátek jsme usnuli pozdě, v sobotu vstávali brzo.

Snídaně, dovednostní soutěže, zápas a vyhlášení nejlepších hráčů. Tak by se dalo vystihnout naše sobotní dopoledne. V celotýdenní tabulce získal nejvíce bodů Petr Solař. Tři nejlepší v dovednostech byli Daneček Kuřák, Filip Dvořák a Kubík Jírovec.

Celá letošní parta zvládla soustředění na výbornou. Všem děkujeme a budeme se těšit na novou sezonu!

Čtvrtek

Čtvrtý den soustředění jsme se opět sešli v tělocvičně v plné síle a hned jsme se vrhli na trénink. Rozehřáli a rozesmáli jsme se krabím fotbálkem. Poté jsme trénovali přihrávky a několikrát zdolali překážky ve velkém slalomu. Dnes nás čekala menší změna – návštěva miroslavského týmu – proto jsme museli vyrazit na oběd už o hodinu dříve. Po obědě jsme odehráli přátelské utkání, které bylo pro naše mladé florbalisty zpestřením. Toto nelehké utkání nás unavilo, tak jsme se šli zchladit do sprchy a osvěžit se melounem. Odpoledne jsme věnovali tréninku dovedností, které nám dělaly největší problém během utkání. Zítra vyrazíme na výlet do Miroslavi, kde nás čeká přátelská odveta. Po návratu přespání, takže zprávy z následujících dvou dnů se zde objeví až v sobotu večer.

 

Středa

Ani tento den se počasí neumoudřilo, a tak jsme museli vynechat plánovaný výlet po Božicích. Abychom ale nebyli pouze v tělocvičně, vydali jsme se v době svačiny na malou procházku. Ta měla jediný cíl, osvěžit se melounem. Po dopoledním programu, ve kterém jsme navazovali na získané dovednosti z předchozích dní, nechyběla ani dnes sprcha. Po obědě zase ani dostatečně dlouhý odpočinek.

Odpolední trénink byl zaměřený na správnou techniku střely. Slalom byl dnes soutěžní, když o body do celkové tabulky bojovaly dva týmy. Třetí pokračování měla i naše mini liga.

Zítra nás čeká přátelské utkání s týmem z Miroslavi. Máme se tak na co těšit.

 

Úterý

Druhý den soustředění.  K rozehřátí jsme se vydali ven. Po úvodních hrách jsme se ale kvůli velkému teplu vrátili zpět do tělocvičny, kde už jsme strávili celé dopoledne.  Hlavní náplní dopoledního programu byly průpravné hry zaměřené na držení míčku, pohyb s míčkem a přihrávky. Těsně před obědem jsme odehráli další zápasy naší letní ligy. Opět výborný oběd jsme nechali slehnout během odpoledního klidu. Na něj jsme pak navázali regenerací v božickém bazénu. Tečku za celým dnem udělala zmrzlina.

 

Pondělí

Dnešním dnem začalo florbalové soustředění našich nejmladších - přípravky a elévů. Ráno jsme se přivítali povídáním, co kdo doposud o prázdninách zažil a co ho ještě čeká. Hrou s padákem jsme si zopakovali naše jména a naladili se na tréninkový rytmus. Po rozcvičce probíhal trénink převážně formou her, při kterých jsme trénovali techniku přihrávky a pohyb s míčkem. Líbila se hra na myslivce a zajíce, kterou jsme si zahráli vícekrát. Před obědem jsme se osvěžili sprchou a zahráli si crossboule. Po dobrých špagetách nás čekal odpočinek, při kterém jsme trénovali svoji paměť a hráli tichou poštu. Odpoledne jsme věnovali naší malé lize, kterou budeme hrát během celého týdne. Turnaj nás všechny bavil. Na závěr jsme zhodnotili celý den a rozloučili se s přáním dobrého odpočinku a nabrání síly na další den.

Na řadě je druhé florbalové soustředění, tentokrát pro naši přípravku a elévy. I během tohoto týdne si zde budete moci přečíst krátké zprávy i s fotografiemi.
 
Jídelníček na celý týden si můžete prohlédnout zde.

Nezapomeňte si vše důležité, v 8:45 se budeme těšit!


 

 

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI