Čtvrté a třetí místo ve Florbalové lize nadějí

Začátkem května čekala v Břežanech na všechny florbalové příznivce zajímavá podívaná. Florbalová liga nadějí vyvrcholila v zápasech play off. Podle systému ligy spolu ve třech utkáních o konečné pořadí bojovaly týmy, které po třech turnajích skončily na prvním a druhém místě, a týmy ze třetí a čtvrté příčky. V obou kategoriích, mladších a starších žácích, jsme v základní části skončili třetí. Bylo tak na nás své umístění potvrdit.

U mladších žáků, kteří celý den odstartovali, se bohužel sešlo pouze pět hráčů. Při systému 5 + 1 byl tento stav kritický. Břežanský tým, se kterým jsme měli všechna utkání odehrát, se ale potýkal se stejným problémem. Dohodli jsme se tedy, že tentokrát odehrajeme naše duely se čtyřmi hráči a brankařem.

Všichni přítomní si tak za velmi fyzicky náročná utkání zaslouží obrovskou pochvalu. První klání zvládli odehrát bez střídání a předvedli i několik pěkných florbalových akcí. Do druhého a třetího utkání přijeli svým starším kolegům pomoci hráči z elévů. I proti o čtyři roky starším hráčům se jim vedlo na výbornou. S vypětím všech sil naši vydrželi odehrát všechny naplánované minuty, a proto i přes tři porážky odešli se vztyčenou hlavou.

Sestava: Hoff M., Holečková T., Kňazofčík R., Kuřák D., Takáč J.,
Talášková N., Urban D.

1. Miroslav
2. Prosiměřice
3. Břežany
4. Fbc Panthers Božice

 

Starší žáci před sebou měli stejný úkol, obhájit třetí příčku po třech ligových turnajích. Po opatrnějším začátku a výborných zákrocích břežanského brankaře se naši nejstarší hráči dostali do správného tempa. Přidali pěknou technickou hru vpředu i vzadu, a tak dokázali svého protivníka porazit ve všech třech utkáních. Výborné výkony během celé sezony navíc potvrdila naše brankařská jednička, Petr Řihák, třemi vychytanými nulami. Po zásluze byl během závěrečného vyhlašování ohodnocen jako nejužitečnější brankař celé ligy.

Sestava: Balcar M., Hájek D., Hnízdil J., Holečková T., Klimeš Z., Maruštíková P., Řihák P., Šperka M., Štrunc M.

1. Prosiměřice
2. Miroslav
3. Fbc Panthers Božice
4. Břežany


Všechny fotografie ve fotogalerii.

Letošní ročník Florbalové ligy je tedy už za námi. V příští sezoně čeká naše hráče opět zpestření. Liga se totiž propojí s ligou z Pohořelic. Hráči se tak mohou těšit na nové soupeře a napínavé play off.

Ještě bych rád poděkoval všem, kteří na ligu jezdili naše hráče podporovat. Před diváky se hraje vždy lépe!
 

                                                                                                                Miroslav Fojtík

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI