Druhé a třetí místo ve Florbalové lize nadějí

 

Tuto sobotu se uskutečnil poslední z turnajů Florbalové ligy nadějí. Celou sezonu naši hráči uzavřeli na půdě DDM Miroslav, který celou ligu pořádá.

 

Oba týmy v posledních utkáních bojovaly o konečné druhé místo. V obou kategoriích byly totiž letos suverénní Prosiměřice. V tomto smyslu měli lépe rozehráno hráči z mladší kategorie (4.-6. třída). Na Miroslav a Hostěradice získali totiž v předešlých turnajích náskok čtyř bodů. To starší (7.-9. třída) museli ztrátu tří bodů na Miroslav vymazat.

Do turnaje vstoupila prvně mladší kategorie. Ligová matematika mluvila jasně. Vítězství v prvním utkání proti Miroslavi by pro tým znamenalo v dalším utkání klid. To se ale i přes dobrou hru nepodařilo. Miroslav nad námi totiž zvítězila 3:2. Jednalo se ale o florbalově velmi pohledný duel. Dopoledne se tak zdramatizovalo. Druhé utkání proti Prosiměřicím jsme po prohře 0:8 na body taky nedosáhli. Prosiměřický tým ale potvrdil svoji neporazitelnost i proti Miroslavi, a tak bylo jasné, že naši mladší skončí celkově druzí. To, že si to zaslouží, ukázali i v posledním utkání proti Hostěradicím, kdy získali dva body za výhru 5:2.

Sestava:Balcar, Burget, Hlušek, Hnízdil, Hoff, Holečková, Horáček, Jandásek, Klimeš, Kreuzwieser, Kročil

 

Ve starší kategorii, která se bohužel na závěrečné boje z různých důvodů sešla v malém počtu hráčů, bylo nutné vyhrávat hned od začátku. Nebyl to však lehký úkol. A to jak kvůli kvalitě soupeřů, tak kvůli malému počtu hráčů. Dvěma osmákům a čtyřem sedmákům opět přišel na pomoc Matěj Balcar ze šesté třídy. A nebyla to zanedbatelná pomoc, dokázal totiž vyrovnat hned v prvním utkání proti Miroslavi. Náš velmi mladý tým se tedy výzvy nezalekl a bojoval do konce utkání. Miroslavský brankař i tyčky jeho brány byli ale proti. Utkání tak skončilo výsledkem 1:1. V dalším zápase proti letošnímu vítězi této kategorie se našim také dařilo. Většinu utkání dokonce vedli. V posledních minutách se však soupeři podařilo vyrovnat na konečných 2:2. Druhá remíza byla na světě. I když jsme jako jediní v sezoně dokázali tomuto týmu vzít tři body, tak bylo v tuto chvíli jasné, že na druhou příčku letos nedosáhneme. V posledním zápase proti Břežanům naši hráči ale pokračovali ve výborném výkonu a předvedli krásný a technický florbal. Sezonu zakončili výhrou 7:0.

Sestava: Balcar, Hájek, Hrbáček, Petráš, Řihák, Šperka, Tomášek

 

Po povedeném turnaji si naši hráči přiváží poháry za druhé a třetí místo.  Za ně i za celoroční výkon na trénincích a všech zápasech si zaslouží velkou gratulaci.

Nejužitečnějšími hráči našeho týmu za celou sezonu byli vyhlášeni Matěj Balcar v mladší kategorii a Rostislav Tomášek v kategorii starších.

Součástí posledního turnaje jsou vždy i dovednostní soutěže. V těch oba týmy skončily na čtvrtém místě.

Dobrým zvykem je i kvalitní oslava obdržených pohárů. I letos byla ve znamení Rychlých špuntů. Nesmí také chybět poděkování všem rodičům, kteří pomohli na turnaj děti dopravit a své děti během celé sezony podporovali.

 

Tímto turnajem skončila Florbalová liga nadějí, nikoli ale sezona. Po několika posledních trénincích nás čeká pravé ukončení sezony. Bude se jednat o tradiční exhibiční utkání žáků proti týmu mužů a týmu rodičů. Důležitou součástí bude soutěž v nájezdech a vyhlášení nejužitečnějších hráčů v různých kategoriích. Bližší informace budou včas zveřejněny.

 

Konečné pořadí týmů

Mladší žáci

  1. Býci Prosiměřice
  2. Fbc Panthers Božice
  3. Černí jestřábi Miroslav
  4. Draci Hostěradice

Starší žáci

  1. Býci Prosiměřice
  2. Černí jestřábi Miroslav
  3. Fbc Panthers Božice
  4. Břežanští havrani

 

Všechny fotografie v plném rozlišení ve fotogalerii a video z vyhlášení výsledků ve videogalerii. Oficiální výsledky pak na stránkách Florbalové ligy nadějí https://www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html.

 

                                                                                                                                            Miroslav Fojtík

 

 

Diskuze

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI