Florbalová liga nadějí zná své vítěze

Po tomto víkendu je Florbalová liga nadějí 2013/2014, kterou pořádalo
SVČ Miroslav, minulostí. V dopoledních hodinách totiž proběhl poslední z jejích turnajů. Pro naše dva týmy to byl turnaj z celé sezony nejpovedenější.

 

K jednotlivým utkáním se opět vyjádřili sami hráči. Velkou zásluhu na těchto reportážích má Jiří Hrbáček, který ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit jako hráč. I tak ale přijel své spoluhráče podpořit. Potěšující je také to, že jsme do Břežan přijeli v dobrém počtu. Finále ligy si nenechala uniknout většina hráčů, stabilní skupina našich fanoušků a většina trenérů. I díky tomu může být tento článek obohacen kromě fotek a videí i o zmíněné reportáže a rozhovory s aktéry turnaje. Kdo si turnaj uniknout nechal, může litovat. Přišel totiž o výjimečný zážitek.

Mladší žáci
Mladší žáci nastoupili jako první a po minulém nezdařilém výkonu museli třikrát vyhrát, aby mohli pomýšlet na celkovou třetí příčku.  To se bohužel nepodařilo, ale i tak naši mladší žáci odcházejí se vztyčenou hlavou. Obsadili sice poslední místo, výkon v posledním turnaji, kdy potrápili všechny soupeře a vítězi ligy sebrali bod, je dobrým příslibem do další sezony.  Pochválit bych tak chtěl celý tým, který konečně na hřišti za výsledek bojoval a hrál jako jeden celek.

Starší žáci
Starší žáci šli do prvního utkání s tím, že pokud v něm zvítězí, velmi se přiblíží k udržení celkové druhé příčky. Cíl pro tento turnaj byl ale výhra ve všech třech utkáních. Naši starší žáci mohli na tento vítězný hattrick dosáhnout již dříve, ale vždy jim kousek chyběl. Tentokrát se však zdařilo a naše nejstarší žákovská kategorie zakončila celoroční ligu tím nejlepším možným výsledkem, třemi výhrami. Netroufám si vyzdvihnout jednoho hráče, protože všichni jako tým hráli svůj nejlepší turnaj. Od první do poslední minuty byli na hřišti jako uragán. Od skvělého brankaře (1 obdržený gól za 48 minut) s výjimečnými zákroky přes obranu, která odváděla tvrdou a vynikající práci, až po útok, kterému za jeho bojovnost, přehled a přesnost mohli diváci pouze tleskat.

Reakce některých hráčů můžete vidět na videu:

Oba týmy zaznamenaly od začátku sezony výrazné zlepšení. Z chyb, které nám jednotlivé turnaje ukázaly, jsme se snažili ponaučit. Turnaje jako doplněk tréninku tak svůj účel splnily. Výkony na posledním turnaji mohou být pro fanoušky příslibem kvalitní podívané v příští sezoně. Ke kvalitnější hře a podívané přispěly letošní pozitivní změny haly a herního systému. To hodnotí i organizátor ligy, Jakub Martinek.

Součástí závěrečného turnaje je kromě vyhlášení celkového pořadí týmu i vyhlášení nejužitečnějších hráčů. Zaslouženě toto ocenění za náš tým dostal za mladší žáky Štěpán Jandásek a za starší žáky Rostislav Tomášek.

Svoji premiéru měl na turnaji Jiří Takáč, který si v této situaci vedl výborně. Úspěšnou premiéru mají za sebou i božičtí trenéři Vojtěch Maruštík a Jan Kreuzwieser. Poprvé z pozice hlavních trenérů vedli náš tým ve čtyřech ze šesti zápasů. S tím souvisí i moje premiéra, kdy jsem naše hráče poprvé viděl z pozice diváka. Hlasivky jsem s ostatními fanoušky ale ani tak nešetřil.

 

Detaily jednotlivých utkání sepsané samotnými hráči:

MLADŠÍ ŽÁCI

BOŽICE  – MIROSLAV (1:2)

První gól vstřelil Radek Horáček (2. min.). Za 40 sekund okamžitá odpověď Jestřábů. Stav 1:1. Ve třetí minutě dobrý pokus Pavlíny Maruštíkové. V deváté minutě se do vedení dostali Jestřábi.  Konečný stav 1:2.

Hráč utkání: Radek Horáček.
(Mohlo to být 1:4, ale po odpískání faulů góly neplatily.)

 

PROSIMĚŘICE – BOŽICE (2:2)

Prosiměřice si střílí vlastní gól – 0:1. Horáček spálil jasnou šanci na zvýšení. Prosiměřice srovnávají na 1:1. Vzápětí Jandásek zvyšuje na 1:2. Prosiměřice srovnávají na 2:2. Gólman Božic předvedl skvělý zákrok.

Hráč utkání: Štěpán Jandásek.

BŘEŽANY – BOŽICE (2:1)

Úvodní rozehrávka patří Božicím. Břežany to zkouší přes střed, ale ztrácejí míček. Břežany vytváří šanci a střílí, ale gólman vyráží před sebe. Dorážka a 1:0 pro Břežany. Břežany útočí po křídle, ale Tomáš Burget skvělým obranným zákrokem odpaluje míč pryč od brány. Božice zatím nic nepředvedly. Radek Horáček nahazuje a je to gól – 1:1. Teď je to ze strany na stranu. Nádherná střela Terezy Holečkové těsně vedle. Následuje obrovská chyba Božic, ale gól z toho není. Další nádherná střela Břežan a gólman neměl šanci. „Ano souhlasím, byla to nenápadná střela za hráčem“ (Jirkům smyšlený kolega). Božice mají co zlepšovat.

A je tu druhý poločas. Hraje se ze strany na stranu. Je to nezáživný florbal. Nához Radka Horáčka, který byl pro brankaře lahůdkou. A je tu konec. Božice nic moc nepředvedly, mají co zlepšovat.

Hráčem utkání: Tereza Holečková

 

STARŠÍ ŽÁCI

BOŽICE  -MIROSLAV (4:1)

Tak a je tu první zápas starších. Do dnešního zápasu jdou jako favoriti Božice. Úvodní rozehru vyhrává Miroslav. Miroslav chybuje a gól pro Božice - 1:0. Naše prázdná brána a gólman famózně vyráží. Tohle bude hráče Miroslavi mrzet. Skvělý gól Božic - 2:0. Nádherná střela Matěje Štrunce – gól na 3:0.

Ve druhém poločase šance Božic. Hráči se ale nedomluvili a je to střela nad. Následuje první gól Miroslavi - 3:1. Další gól pro Božice – 4:1. Jednoznačný zápas pro Božice.

Hráči utkání: Petr Řihák, Rostislav Tomášek, Matěj Balcar

 

PROSIMĚŘICE – BOŽICE (0:2)

Matěj Štrunc střílí na bránu, bohužel netrefil. Matěj to ale nevzdává a střílí na bránu ještě jednou. Bohužel gólman Prosiměřic zakročil. A je tu gól na 0:1, který vstřelil Ondřej Zapletal. Prosiměřice opět střílí na bránu, ale náš brankař míček chytil.

Ve druhé polovině běží Štrunc k bráně, udělá kličku kolem obránce, střelil a trefil bránu! Brankař neměl šanci míček chytit. Božice nyní vedou 2:0. Konec zápasu a Božice vyhrávají 2:0.

Hráč utkání: Petr Řihák

BŘEŽANY – BOŽICE (0:2)

Úvodní rozehrávka patří Břežanům. A je to gól. Chybu po břežanské rozehrávce potrestal David Hájek – 0:1. Tak této chyby budou Břežany dlouho litovat. „Souhlasím s tebou. Z tohoto se budou Břežany dlouho dostávat. (Opět Jirkův smyšlený kolega.) Božice můžou ohrozit bránu a golman výborně zakročil.

Ve druhém poločase si vedl míček přes celé hřiště Matěj Štrunc, dostává se k bráně a střílí! Míček končí v bráně a to znamená, že Božice vedou 2:0

Konečné pořadí Florbalové ligy nadějí pro sezonu 2013/2014


Absolutními vítězi se i letos stal tým Prosiměřic, když vyhrál obě kategorie. Božice skončily druhé a čtvrté.

mladší žáci
1. Býci Prosiměřice
2. Jestřábi Miroslav
3. Břežanští havrani
4. Fbc Panthers Božice

starší žáci
1. Býci Prosiměřice
2. Fbc Panthers Božice
3. Břežanští havrani
4. Jestřábi Miroslav

 

O videa a fotografie se zasloužil Jiří Hrbáček, Honza Kreuzwieser, Vojtěch Maruštík, Tereza Juračková a Miroslav Fojtík. Další fotografie pak poskytl hlavní fotograf ligy, pan Vladimír Losík. Všechny je najdete ve fotogalerii.

Další informace můžete najít také na stránkách ligy https://www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html.

                                                                                                                     Miroslav Fojtík

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI