Orion florbal cup

Ve čtvrtek 19. ledna se hráči týmu Fbc Panthers Božice zúčastnili okresního kola celostátního florbalového turnaje.

 

Turnaj se odehrál ve znojemské sportovní hale v dopoledních hodinách. Tým nastoupil v sestavě: Hájek, Hanzal, Hrbáček, Koch, Kreuzwieser, Maruštík, Šob Radek, Šob Roman, Tomášek, Zedníčková, Zifčák.

Jednalo se okresní kolo v kategorii hráčů 8. a 9. tříd. Náš tým nastoupil se čtyřmi šesťáky, třemi sedmáky, osmákem a pouze třemi deváťáky. Lucie Zedníčková byla také jedinou dívkou v celém turnaji.
Hlavním cílem tedy bylo získat zkušenosti se hrou v pěti na velkém hřišti. Šance na vítězství však byly i v tomto složení.

Turnaj byl odehrán v několika skupinách, ze kterých pouze vítěz postupoval do finále. S našimi florbalisty ve skupině bojovali ještě hráči ze ZŠ Prosiměřice a ZŠ nám. Republiky. V obou zápasech sváděli hráči tvrdý boj a soupeři nedali nic zadarmo. Bohužel na konečném výsledku byl nízký věkový průměr našeho týmu znát. Nepodařilo se ukořistit ani jedno vítězství, ale hráči se za svůj výkon nemusí stydět.
Starší žáci se s touto nepříznivou situací poprali dobře. Díky jejich trenérovi (Jakub Zifčák) a přátelským zápasům, na které s nimi jezdí, byli na turnaj připraveni a mají možnost se nadále zlepšovat.
Mladší žáci zase nenechali své starší spoluhráče na holičkách a získali nové zkušenosti a motivaci ve hře proti hráčům, kteří jsou o kategorii starší.

Na turnaj jel s týmem jako doprovod Miroslav Fojtík. Startovné bylo hrazeno z rozpočtu florbalu.

                                                                                                                         Fbc Panthers Božice

 

 

 

 

Všechny fotografie v plném rozlišení ve "fotogalerii".

 

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI