Orion florbal cup (NOVÉ)

 

I letos se před Vánocemi konal celostátní postupový turnaj pro kategorie 6.-7. a 8.-9. tříd. Na Orion florbal cup jsme si jeli opět vyzkoušet

techniku, kombinační hru a systém 5+1. Naše okresní kola se odehrála ve Znojmě na hřišti, kde bylo ještě před několika lety možné zhlédnout extraligové zápasy. V loňském roce jsme se z časových důvodů zúčastnili pouze starší kategorie. Letos jsme se však vydali na turnaj v obou kategoriích.

 

V pátek 14. prosince se konal turnaj 8.-9. tříd. Z této kategorii se na turnaj mohli vydat pouze dva naši osmáci. Ty jsme doplnili o hráče nižší kategorie, která svůj postupový boj měla odehrát o dva dny později. Hra se odvíjela od tohoto složení týmu. Nechtěli jsme hrát zatažený florbal, ale soupeři ze ZŠ Přímětice, ZŠ Vrbovec a ZŠ Pražská nám moc útočný florbal nedovolili. Vyzkoušeli jsme si různé herní varianty a hru proti fyzicky a herně silnějším soupeřům. Všechna tři utkání jsme nakonec prohráli a skončili ve skupině čtvrtí.


Ukázka fotografií...

 

Naše naděje se tedy zaměřily na mladší kategorii. Jejich turnaj proběhl na stejném místě v pondělí 17. prosince. Ve skupině se tentokrát potkaly tři týmy. Kromě toho našeho bojoval o vítězství v této skupině, které by znamenalo postup do velkého okresního finále, tým ZŠ Jevišovice a favorité celého okresního kola, ZŠ Mládeže s florbalisty TJ Znojmo. Do tohoto turnaje přijel své kamarády herně podpořit i jejich bývalý spoluhráč Jiří Hrbáček, který dopomohl k tomu, aby náš tým v prvním utkání vstřelil více gólů než soupeř a po 30 minutách zvítězil 4:1. O to, kdo postoupí do velkého finále, se tedy rozhodovalo v utkání Fbc Panthers Božice – ZŠ Mládeže. Naši kluci dali do utkání vše, co mohli. Velkou část tohoto zápasu ukazoval hlavní ukazatel vyrovnaný stav. Závěr však patřil protihráčům, kteří nakonec zaslouženě zvítězili 6:1, a tak postoupili do lednového finále znojemského okresního kola.

 

Ukázka fotografií...

 

Sestava: Balcar, Hájek, Hrbáček, Klimeš, Koch, Kreuzwieser, Kročil, Petráš, Řihák, Šob, Šperka, Tomášek, Zapletal

 

Stránky turnaje s konečnými výsledky a dalšími informacemi naleznete zde:
www.orionflorbalcup.cz/index.php

 

                                                                                                                                                                     Miroslav Fojtík

 

 

Diskuze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI