Úvodní turnaj Florbalové ligy nadějí

V sobotu 15. listopadu započala cesta nového ročníku Florbalové ligy nadějí. Kromě některých změn, o kterých jsem psal dříve (play off a nájezdy), ukázal první turnaj další důležité - letošní sezona bude výjimečně vyrovnaná.

Jednalo se o náš klasický vstup do sezony, od kterého se vždy snažíme odrazit k lepším výkonům. Pozitivem je, že na rozdíl od minulé sezony jsme přijeli s početnějšími týmy. Turnaj nám ukázal nedostatky, ale i velká individuální zlepšení některých hráčů. I když v jiných turnajích jsou dívky a chlapci odděleny, Florbalová liga nadějí se hraje se smíšenými družstvy. V průběhu dne se ukázalo, že toto pravidlo hraje v náš prospěch. Dívky v obou týmech tvořily důležitý základ úspěchů.

Za zmínku stojí, že se jednalo o první turnaj pod novým trenérem, který hráčky a hráče připravil dobře. Bohužel se však prvního turnaje nemohl zúčastnit. Na turnaj tak se všemi vyjel Honza Kreuzwieser a Miroslav Fojtík.

Starší žáci
sestava: Balcar Matěj, Hájek David, Holečková Tereza, Hnízdil Jan, Kamp Milan, Klimeš Zdeněk, Maruštíková Pavlína, Mrenica Miroslav, Řihák Petr, Štrunc Matěj, Talášková Natálie, Willmannová Veronika

I když v úvodu vyzněl výsledek turnaje spíše negativně, starší žáci předvedli velmi dobrý turnaj. S absencí obránců se vypořádali díky výborné hře Verči a Páji. David pak vypomáhal na všech postech. S Matějem Štruncem a dalšími útočníky zajistil i důležité góly. K turnaji bez prohry chybělo v utkání s Prosiměřicemi pouze pět sekund. Při nájezdech s Černými jestřáby jsme pak všichni i s diváky zažili krásnou podívanou.

Fbc Panthers Božice – Břežanští Havrani              2:1
Fbc Panthers Božice – Býci Prosiměřice                1:2
Fbc Panthers Božice – Černí jestřábi Miroslav    3:2 SN

Mladší žáci
sestava: Hoff Milan, Holečková Tereza, Horáčk Radek, Jandásek Štěpán, Kapaňa Jaroslav, Kamp Milan, Kňazovčík Rostislav, Rapčan Bohdan, Takáč Jiří, Talášková Natálie, Willmannová Klára, Zeisel Marek, Zoufalý Valentýn

I když všechna utkání mladších žáků ukazovala obranu, na které se dá v budoucích zápasech stavět, chybělo nám více střelců, kteří byli schopni ohrozit bránu soupeře. V obraně zazářil Jirka Takáč, roli nebezpečného střelce na sebe v turnaji vzala Terezka Holečková. Výborný výkon předvedl i brankař Milan Hoff.

Fbc Panthers Božice – Břežanští Havrani              0:2
Fbc Panthers Božice – Býci Prosiměřice                3:2 SN (Vítězný nájezd – Klára Willmanová)
Fbc Panthers Božice – Černí jestřábi Miroslav       1:3

 

Příští turnaj proběhne až v novém roce (24. ledna).

 

Další informace na stránkách ligy https://www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html. Fotografie ve fotogalerii.

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI