Velikonoční miroslavská florbalka - výsledky

Pro příznivce našich nejmladších florbalistů byl program na minulé sobotní dopoledne jasný – turnaj v Pohořelicích.

Po říjnovém turnaji, kdy jsme ve společnosti dalších pěti týmů skončili po bojích o třetí místo čtvrtí, jsme přijeli početně posíleni (Museli jsme si dokonce půjčit chybějící dresy od božických fotbalistů). Posílil i zájem o tento velmi dobře zorganizovaný turnaj. Celkem se totiž 28. března sjelo do Pohořelic osm družstev.
A na kvalitě soupeřů neubylo.

Týmy podle konečného pořadí

1) Gepardi Junior Brno
2) ZŠ Pohořelice
3) Černí jestřábi Miroslav
4) Tygři Ivančice
5) Žraloci Junior Brno
6) Fbc Panthers Božice
7) Lvi Ivančice
8) DDM Moravský Krumlov

Sestava našeho týmu
David Bagoňa, Filip Dvořák, Vlastimil Fňukal, Markéta Hnízdilová, Jakub Jírovec, Radek Kapaňa, Jakub Kopecký, Jakub Kresan, Daniel Kuřák, Stanislav Simandl, Vojtěch Smolen, Tereza Smolenová, Petr Solař, Šimon Šubrt, Robert Turoň, Daniel Urban, David Vlachynský

Skupina A
Boje ve skupině jsme zahájili skvělým vítězstvím nad Ivančicemi 6:1. Velkou měrou se o tento výsledek zasloužilo duo Daniel Urban a Jakub Jírovec, který se nakonec stal naším nejlepším střelcem. Druhý duel byl zásadní pro umístění ve skupině, protože naším třetím soupeřem byl obhájce minulého vítězství. Do zápasu s Miroslaví jsme tak dali všechny naše síly. Soupeř byl ale tentokrát lepší. Postupně navyšoval svůj náskok až na 5:0. V posledním utkání určovali tempo hráči z brněnského týmu a nepřipustili žádné překvapení. Utkání jsme tak využili k tomu, aby důležité zápasové minuty nabrali všichni naši hráči.

Play off
Po fyzicky náročných bojích jsme jako třetí ve skupině A narazili na druhý z brněnských týmů, který ve skupině B skončil na stejném místě jako my. Tento boj o celkové páté místo byl naším druhým nejpovedenějším zápasem dnešního dne. Bohužel náš výkon na soupeře nestačil, a tak si domů odvážíme šestou příčku.

 

Za předvedený výkon musím všechny hráče pochválit. Po některých momentech, kdy si na hřišti nevěřili a do utkání vstupovali se sklopenou hlavou, dali do posledního utkání vše a bojovali až do samotného konce. Za jejich výkon a snahu je celý den svým povzbuzováním odměňovalo početné publikum. Tomu patří také velké díky. Další odměnou mezi zápasy pak byla energie v podobě tatranek, které týmu věnoval p. Štrunc.

Naši přípravkáři získali po boku svých starších kamarádů důležité zkušenosti, velmi dobře svoji úlohu zvládli naši noví brankaři, celková hra zkušenějších hráčů ze druhé třídy se od minulého turnaje v důležitých prvcích zlepšila. Nebezpečnější jsme byli i v útoku.

V některých dovednostech se ale tým jako celek mohl posunout více. Proto dále budeme na zlepšení společně pracovat ve zbytku sezony a na letním soustředění. A také pořídíme více malých dresů :)

Opět si na tomto místě neodpustím důležité upozornění na to, že turnaj je v této věkové kategorii doplňkem tréninku, ne hlavním cílem pro trénink. Nyní nejsou důležité výsledky utkání, ale precizně zvládnuté dovednosti, na kterých se ve vyšším věku dá stavět.

Rozpis všech utkání i s výsledky naleznete zde . Fotografie ve fotogalerii. Video z vyhlášní zde.
 

                                                                                                                Miroslav Fojtík

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI