Zprávy z letního soustředění (mladší a starší žáci)

Již zítra odstartují své florbalové soustředění po elévech i mladší a starší žáci. Každý den si zde můžete přečíst krátké postřehy a prohlédnout několik fotografií.

Jídelníček na celý týden naleznete zde.

 

Pátek a sobota

Jeden den jsme si se zprávami dali pauzu. Pátek byl totiž dnem, kdy jsme ze soustředění neodcházeli domů. Hned ráno jsme vyrazili na relaxační výlet do Znojma. Zpět jsme se vrátili na poslední oběd v naší jidelně. Odpoledne pak odstartoval vrchol soustředění, turnaj ve hře 3+1. Tři týmy se utkaly každý s každým celkem dvakrát. Mezi utkáními se dohrála i finále v nájezdech (Jirka Hrbáček a Radek Šob) a přestřelce (Rosťa Tomášek a Valentýn Zoufalý).

Turnaj nakonec do vítězného konce dotáhl tým Milana, Terezky, Davida, Matěje a Honzy. Přestřelku vyhrál Rosťa, nájezdy pak Jirka.

Poté jsme si tělocvičnu nachystali na spaní a přesunuli se na táborák. Cestou zpět nechyběla ani stezka odvahy.

Snídaně proběhla u fotbalového hřiště, kde jsme se také osprchovali. Po poklidném ránu se uskutečnilo několik soutěží o sladkou odměnu. Na úplný závěr soustředění jsme celý týden zhodnotili a předali diplomy a odměny vítězům jednotlivých soutěží. Všichni také na památku dostali plakát a placku s naším logem.

Doufáme, že si všichni soustředění užili a něco nového se naučili. V nové sezoně na to pak můžeme navázat.

Všechny fotografie a videa v nejbližší době ve fotogalerii a videogalerii .

Krásný zbytek prázdnin!


Čtvrtek

Dnes se nám umoudřilo počasí, takže jsme si konečně mohli zpestřit trénink o aktivity na umělce za školou. Rozehřáli jsme se vybíjenou, pokračovali fotbalem a skončili házenou. Před venkovní aktivitou jsme se jako každý den rozehřáli a protáhli. Florbalový trénink byl dnes zaměřen na clonění, tečování a cvičení „přihraj a běž“.
Nechyběl ani výborný oběd a po něm nutný odpočinek. Turnaje v přestřelce a nájezdech už se dostaly do semifinále. Kromě zmíněných činností jsme odpoledne procvičovali držení míčku na připraveném slalomu. Na závěr hra a úklid.
 

Fotografkou se kvůli svému klidovému režimu stala Natálka. Díky tomu bude v závěrečné fotogalerii z tohoto dne více fotek. Takže děkujeme :)

Středa

V dnešním tréninkovém dnu hráli hlavní roli přihrávky, střely a Vojta Maruštík, který dnešní program naplánoval a vedl.

Na začátku dne proběhlo nezbytné rozehřátí a protažení. Poté následovala cvičení procvičující právě přihrávky a střely. Před obědem jsme opět hráli modifikovanou hru. Dnes s pravidlem tří přihrávek před střelbou.

Hladoví jsme se přesunuli do božické jídelny, kde jsme „načerpali palivo“ na další trénink. Po poledním klidu pokračovala další cvičení, kde jsme kromě přihrávek a střel procvičovali hru 1na 1. Po soutěži ve střelbě následovala hra. Dnes jsme výrazně pohnuli i s turnajem v nájezdech a přestřelce.

Pomyslné žezlo pro nejlepšího hráče za dnešní výkon převzal po Petru Řihákovi Valentýn Zoufalý.

Úterý

Úterní trénink byl zaměřen na zpracování a držení míčku. Brankaři dnes zase procvičovali výhozy a zdokonalovali základní techniku. Hlavní tréninkové prvky proběhly v dopolední části dne (video 1). Před obědem jsme ještě stihli rozehrát turnaj v nájezdech.

I na druhém obědě jsme si všichni pochutnali. V odpoledním klidu jsme zhlédli finále švédské florbalové ligy. První část odpoledního tréninku jsme strávili hrou s názvem „tref svého trenéra“ (video 2), pokračovali jsme ve hře dva na dva. Poté jsme se už vydali na důležitou regeneraci do božického bazénu. Poslední část odpoledne jsme pak věnovali prvním soubojům v přestřelce, která společně s nájezdy patří mezi táborové turnaje.

 

Pondělí

První den soustředění jsme se všichni v domluvený čas sešli v tělocvičně. Na úvod jsme si řekli, co je nového a jak bude soustředění probíhat. Poté už začal trénink. Ten byl celý zaměřen na vedení míčku, driblink a základní brankařské dovednosti. Po výborném obědě jsme se osprchovali a odpočinuli si. Tréninkový den byl pak zakončen hrou a protažením.

 

PODPORUJÍ NÁS

OBEC BOŽICE        LÉKÁRNY HYTYCH        ŠTRUNCOVI        DVOŘÁKOVI       ROBÍŠKOVI      TUROŇOVI